Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.01.24. 21:07 vidrapeter

Napi élmények

A mindennapok másodpercei, pillanatai azok, melyeket nem tudunk megosztani mindenkivel, pedig szeretnénk. Olyan felejthetelen élményeket kapunk folyamatosan, melyek a szülői lét csodái. Ikreink mosolya, gesztusai felénk egyre mélyíti érzelmeinket, egyre szorosabbá fűzi kapcsolatunkat. Már nem a néhány hetes csecsemők akik alszanak, esznek kakilnak, a külvilágról nem véve tudomást. Ők egyre értelmesebbek, gondolkodóbbak, tudatosabbak.
Ébrenléteik egyre hosszabbak napközben (szerencsénkre éjszakánként egyre hosszabban alszanak), így sokkal több az egymással töltött, játszott, foglalkozott idő. Reggeli ébredéseik után már mosollyal fogadnak minket a kiságyban, ilyenkor vidámabb a tisztábatétel is. Láthatólag várják a napi történéseket, hiszen kíváncsiságuk, újdonságok iránti éhségük óriási. Játékokkkal való ténykedéseik tudatossága már megkérdőjelezhetetlen.
A legjobban várt dolog, hogy megindulóban van a kommunikáció. Beszédünket, feléjük intézett mondatainkat értelmesen fogadják, szemük ránkszegeződik, elkerekedik, ajkaikkal próbálnak hangokat kiadni. A he, hő, ha, ge, geő hangoknak szinte értelmes válaszként örülünk. Kezeikkel nyúlnak, kapálódznak felénk.
Panni természetét kívánom minden szülőnek, sírásai, hisztijei olyan ritkák, hogy alig emlékszünk rájuk. Kiegyensúlyoott nyugodt Baba, örömmel fogad minden vele töltött, foglalkozott másodpercet, hálás, türelmes gyerek. Jól is jön ez, mivel Barni ennek éppen ellentetje, ha unatkozik, percek óta nem történik vele valami, vagy éppen nem úgy, ahogy ő akkarja, akkor következik a mennydörgő sírás. Dehát ki az a szülő, aki ezen nem esik át, kell ez, tudjuk. :)
Imádom a hétvégéket, mostanság már más miatt várom, reggeltől estig együtt tölteni az időt eme két gyönyörű teremtéssel. Résztvenni napjaik minden percében, akkor is, ha valami olvasnivaló felöl rájuk pillantok elfoglaltságaik közepette.
Így lett teljes az életünk ...

 

Szólj hozzá!

Címkék: érzelem viselkedés baba ikrek élmények


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr271699080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása