Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2011.08.01. 13:51 vidrapeter

Tüdő Gyuszi ismerősnek jelölt!

Az elmúlt hetek nagyon sűrűek voltak.
Tüdő Gyuszi barátkozni akart velünk, mire Barnikánk - valószínűleg kicsit figyelmetlenül - visszaigazolta az ismeretséget. Ezért aztán "Tüdő Gyula" néhány hetet igen közeli haverja lett a mi kisfiúnknak. Igazi mély barátság az övéké, nem is akart sokáig csillapodni, de mostanra hála istennek Gyuszkó kezd egy kicsit lekopni Barneszról. Most viszont Panni kezdett el jóba lenni vele. Remélem kicsi lányunknak jobb ízlése van, s nem lesz tartós a barátság közöttük így hamarosan véglegesen is törölhetjük a kapcsolatot "Tüdő Gyulával".
Egyébként - leszámítva a harácsoló köhögést - jól vannak a kedvük is jó és megállás nélkül pörögnek.
Újabban Barnika kicsit verekedős. Csomókban tépi ki Panni - egyébként is silány - hajacskáját. Tudja jól, hogy nem szabad, már vagy százszor le is szidtuk ezért. Mára odáig jutottunk, hogy kezében a hajcsomóval kiabál: Anya!!! és mutatja, ahogy ujjacskái közül kikandikálnak Pannesz napszítta szőke hajszálai. Utána lesütött szemmel várja, hogy ezredszerre is elmagyarázzuk neki, hogy ezt nem szabad, mert fáj és Panninak egyébként sincs sok haja. Sajnos egyre valószínűbb, hogy le fog kelleni vágatnunk Pancsúr szösz-mösz hajacskáját, hogy megvédjük a teljes kopaszságtól.
Az elmúlt hetekben Balatonon is voltunk nyaralni egy kicsit. Nagy szerencsénkre akkor, amikor éppen nyár volt, vagyis abban a másfél hétben sikerült Vonyarcon pihenni, amikor strandidő is volt. A gyerekek imádták a Balatont, és gyakorlatilag mi felnőttek úszóhártyát növesztettünk a térdig érő vízben való egész napos ücsörgéstől. Ki sem akartak jönni. Néha azért a homokozással és a halacska evéssel meg tudtuk szárítani a fürdőbugyijukat, de a "bajaton" volt a sztár. Mindenesetre sokat térdeltünk, ami a térdeinken jól látszik is :-) Próbálkoztunk a bilivel, de sajnos nem nagy sikerrel. (azért nem adjuk fel). Az első hétvégén Virág volt velünk, a második hétvégén Judit mama és Öcsi papa csatlakozott hozzánk, így együtt csavarogtunk és pancsoltunk.  
A szókincsük hihetetlen mértékben nő. Eddig nem írtam le szavakat, de most úgy gondolom, hogy ha nem örökítünk meg néhányat, akkor a feledés homályába fognak veszni ezek a kincsek.
Hát íme néhány:
Barni, ahogy Panna mondja: Báádi
Panna nevét Barnesz tökéletesen mondja.
Paradicsom- pennyú
Ketchup - kepöcs
Utánfutó - utufutu
Almalé- amia
Szalámi- szamia
Fűnyíró: finyó
Kisvakond - Panninak: Dakond
Szörp - szőpi, szőpi-pőpi
Centrifuga - canci
Judit mama - Duditt mama
Ili mama - Ia mama
Petya, Anya tesója - Pepe
Milán - Mián
Katus és Kata (a névazonosság miatt) - Kaka
Eszter, Apa húga - Esztejjja
Norbi - eddig Nonó, most már Nóbi, Nócsi
A nagypapákat szinte csak a nevükön emlegetik, boldogan kiabálják nekik: Öcsiiii, Docca
És persze minden naaagy és ójiás.
Kedvenc ételeik: Virsli - ez mindent visz-, Bundi - azaz bundáskenyér, a paradicsomos tészta, a pizza, a töltött paprika, csirkepaprikás nokedlivel, és mostanában a tarhonya. Ezeket bármikor és bármennyit. A leveseket mindet nagyon szeretik, talán a borsó a kedvenc.
Uzsonnára mostanában pudingot esznek, mert ahogy mondják a neve: "Vicces". Ezt egyébként sok mindenre mondják, ha úgy gondolják. Még akkor is, ha rosszalkodnak és valami olyat csinálnak, amiről tudják, hogy nem szabad.
Ha valamit jól csinálnak mondják: "Ügyes".
Történt egyik este, hogy Barnika Virágon csünge köpködni kezdett. Mire Viri: Mi vagy Te Barni? Erre Barni: Malac. - csak így spontán, láthatóan kezd működni már a kicsi agyuk.
Anyu-cica és Apuci-paci (ezek vagyunk mostanában :-)) igyekszünk a csúnya szavakat mellőzni a szótárunkból, de azért csak-csak becsúszik néhány (főleg a basszus). Hihetetlen érzékkel csapnak le ezekre, és fennhangon, hosszú percekig ismételgetik - közben egymásra viháncolva - hogy "bassz, bassz". Pannit látni is kellene, olyan pösze, hogy a sziszegős betűknél kint figyeg a kis nyelve a fogai közül. Nagyon cuki :-)
Panni egyébként hihetetlen művésznő. Igazán akkor van elemében, amikor sokan nézik és mosolyogva figyelik. Az örömmérője szinte a plafont verdesi. Őrült módjára dobálja a fejét, kacag gurgulázva és rohangál össze-vissza. 
Egyébként még mindig nagyon táncoslábúak és imádnak énekeltetni másokat.
Egyik nap nagyon esett az eső - ez mostanában nem ritka - így felvehettük az új esőkabátokat gumicsizmával és barangolhattunk az esőben. Volt nagy csodálkozás és hancúrozás.
Az idő miatt egyik hétvégén meglátogattuk a nyergesi tesco belső játszóterét. Eljött velünk Ili mama, Éva és Ida néni is. A gyerekek piszkosul élvezték, így elhatároztuk, hogy megyünk még arra, ha lehet.
Július 26-án megünnepeltük Panna névnapját, ahol az összes nagyszülő és Eszter velünk ünnepelt.
Az alvásról és altatásról most inkább nem panaszkodnék. Volt egy időszak, ami - Apának köszönhetően - kicsit jobb volt elalvás tekintetében, de ma már megint ugyanott vagyunk, ahol voltunk. Kezdem elfogadni, hogy soha többé nem fogom kialudni magam..... 


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr733116900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása