Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2011.05.30. 16:50 vidrapeter

Érik a cseresznye

Hétvégén végre szedhetünk cseresznyét. Próbáltuk a gyerekekkel is, de annak nem volt sok eredménye. Baromira unták és Barni egyfolytában hajtogatta "mennyü, mennyü". Így fel is adtuk és vasárnap Judit mamáékkal és Virivel szedtünk jónéhány kosárral. Az Ikrekre addig Ili mama és Docca papa vigyáztak.
A hétvége közös kávézással indult, a gyerekek frissen sült túrós pogácsát majszoltak és majdnem szétszedték a Szamos Cukrászda berendezését. Utána gondoltuk kitöltetünk velük egy-egy lottó szelvényt (hátha azzal sikerül megnyerni a 1,6 milliárdot), de sajna csak össze-vissza firkálták a szelvényt, így egyetlen számra se tudtuk ráfogni, hogy az Ő választásuk.
A délutánt Judit mamával és Öcsi papával töltöttük, ahol szokás szerint szerte-szét hancúroztuk magunkat. Az éjszaka viszonylag eseménytelenül zajlott, csak 15x kellett felkelnem a Barnushoz. :-(
Ha valaki tudja mitől ébredhet fel egy másfél éves gyerek éjjelente úgy 8-10 alkalommal, szóljon. Hálásak lennénk :-) 
Ja, és mitől kell két hete Anyának bent ülnie az ágyak mellett, amíg el nem alszanak?
Ahogy berakjuk Őket a kiságyba, mondják, hogy "oda oda" és mutatnak a kissámlira, jelezve Anyának a helyét. Ugrándoznak még egy kicsit, majd a "buksi, buksi"-val kérik, hogy simogassam álomba Őket.
Vasárnap megnéztük a gyereknapi őrületet a szigeten, de végül a Duna parton kötöttünk ki. Túl hangos volt és rájöttünk, hogy mi még kicsikék vagyunk az arcfestéshez és a hipp-hopp táncosok bemutatójához. Ebédelni Ili mamáéknál voltunk, utána szundizott az egész család. A gyerek két órát aludtak, a felnőttek vagy hatot tudtak volna, de sajna elkezdték a fejükkel buccogtatni a közös falat, jelezvén "Ébresztő rabszolgák!". Barni és Panni is, mindketten imádnak az autó volánja mögé ülni és vezetni. Mondják is bőszen, hogy "veze, veze". Próbáljuk őket önálló evésre tanítgatni, de ez többnyire egy nagytakarítással, átöltözéssel és kéz-láb mosással zárul. 
Vasárnap még nagyot cserkóztunk, amiből sajnos csak Panni hajlandó falatozni. Ahogy meglátja a cseresznyét mondja is, "csee, csee".
Ma délelőtt Máltaiztunk, amíg még lehet, mivel hamarosan bezár a kedvenc játszóterünk. Holnap zenebölcsibe megyünk, remélem már sokkal jobban fogják élvezni a közös táncizást.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr762943736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Soma Barnabás 2011.06.02. 21:39:44

Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát délután, nem volt az igazai... Aztán a megoldás?! El sem hinnétek!!! vissza a dedó korba, éjjel kettőkor bever egy adag tápit és láss csodát már csak egyszer kel. Doki néninkkel megbeszéltük, ő rugalmasan kezelvén a dolgot jóvá hagyta: "hát had egyen, Kinga maguknak is aludni kell időnként!" Most ott tartunk, hogy három naponta rápróbálkozom, hogy vizet kap. Lassabban eszmél de mikor rájön hozzám vágja a cumis üvegét és üvöltve követeli a tápit (dm baby love), amit ezerrel kiszlopál, majd elhajítván a cumis üveget, boldogan hasra vágja magát és alszik reggelig. Próbáltam, hogy vacsira teletömtem, de akkor is felkelt. Meg hát sajnos nekünk még az is van, hogy nappal nem mindig ér rá enni, mert űr-sajt-kukac... Így az ebédet időnként kozmikus sugarakkal pótolja :-/ Ha boldogít a tudat nem vagytok egyedül, próbáljátok meg lehet nektek is bejön. Ja hét végén ha jönnétek strandra lemennénk Szeretgomba, majd csörgünk e miatt.
süti beállítások módosítása