Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2011.03.25. 15:08 vidrapeter

"Paaaa" és "Baaaa" ezernyi új kalandja

Megcsúsztunk megint. Ez nem újdonság azoknak, akik rendszeresen olvasnak minket. 
Mentségünkre szolgáljon, hogy rengeteg akadály lépett fel az utóbbi időben. De ezek mellett számtalan olyan esemény és változás történt, amit viszont mindenképpen szeretnénk megörökíteni a későbbiekre.
Kezdődött azzal, hogy Ili mama 60 éves lett. Volt nagy meglepi köszöntés, kajával piával és sok-sok gyerekkel.
Utána gyorsan-gyorsan elköltöztünk, mivel találtunk végre olyan bérelhető házat, ahol könnyedén ki tudunk szaladni a friss levegőre és Anyának meg Apának van külön szobája. Az új ház, Szentgyörgymező található, egy ikerház egyik fele, amit most fognak befejezni kívülről. Ezt nagyon várjuk, mert Anya már szeretné kényelmes székből figyelni, ahogy a két Mütyűr csendben, békében (harc és bunyó nélkül) szépen elhomokozgat, vagy Barni levágja a füvet a játékfűnyíróval, miközben Panni tologatja a babáját, akinek már nincs nagyon szeme, hiszen olyan jó buli azt mindig nyomogatni a szempillájával együtt. Szóval, várjuk a kertet.
Történt még azóta gyorsan egy másfélhétnyi kórházas őrület Apajajával (Barni csak így szólítja mostanában), de hála Istennek minden rendben és most harmadik gyerkőcként Ő is otthon piheg.
Azt átköltözés számos új szokást hozott magával. Napirendünkben történtek drasztikus változások. Reggel már nem isznak az ágyban kakaót, mivel pontban 8 órakor felébrednek és onnantól kezdve nincs alvás. Pontosabban Barni ébred először és akkor át kell hozni a mi ágyunkba még egy kis hancúrra. Ezt leginkább mi igényeljük, akik próbálunk magunkhoz térni a hangos sikításra történő ébredés után. Majd némi simi-simi után  el kezd nyöszörögni Panni is. Barni nagy "Paaa" kiabálások közepette rohan Pancsúr ágyához, aki még fekve várja kistesója érkezését. Barnuska édesen simogatja a nővérkéjét és ismételgeti a "Paaa" "Paaa"-t. Várja, hogy kiemeljem Panneszt is az ágyból. Együtt még befekszünk egy kicsit Apa mellé, majd a családi összebújás után Barnuskának eszébe jut a "kakaúúú" és már iszkol kifelé a konyhába. Elkövettük azt a hibát, hogy felültetve Őt a konyhapultra segíthet kavirnyálni a készülő kakaót. Erre aztán annyira rászokott, hogy őrületes hiszti útján tudtuk csak leszedni a pultról. Mára elértük, hogy ugyanolyan bödönben (mint a kakaó) lego kockákat kavargat, amíg valamelyikünk elkészíti a "kakaúúú"-t. Megisszák és utána Barni rohan játszani. Panni már megfontoltabb, neki jöhet még néhány falat a kakaó után is. Az Ikrek étvágya nem is lehetne különbözőbb. Panninak bármikor bármit be lehet nyomni a pofijába, sőt ha valaki eszük a környékén odamegy és "Hamma, hamma"-zik. Barni kizárólag akkor eszik, ha éhes, és akkor sem mindegy, hogy mit. Először mindent csak óvatosan megnyal, majd ha ízlik, akkor kinyitja a száját. Ha nem akkor közli, hogy "Nem" és elfordítja a buksiját.
A következő napirendi pont a mosógép bekapcsolása. Barnus még mindig áhítattal figyeli a mosógépet, sőt sokszor figyelmeztet, hogy "be, be", vagyis kapcsoljuk be a gépet. Sokszor Ő maga pakolja meg a dobot. (néha olyanokkal, amiket észre sem veszünk, csak a mosás után) Pannus eközben kirámolja a fürdőszoba szekrényt, megtapogat minden tubust, fésűt és női holmit. Leginkább Anya hajcsattos-hajgumis dobozával szeret játszani. 9 órakor elindul az RTL Klub-on a Te vagy az életem című iszonyatos argentin sorozat, aminek a kezdő dallamára Barni hevesen a tv-hez rohan és táncol. Panni addig általában lecsap valami olyan játékra, amit addig Barnus uralt, vagy éppen felmászik a tv állványra és állva ütögeti a tv tetejét. Ha rászólunk, hogy ne csinálja, eufórikus őrületben, viháncolva folytatja a "tilos dolgot". Délelőtt még kimegyünk velük sétálni, ilyenkor a környék összes háza előtti kavicságyban megmártózunk, néhány kavicsot meg is nyalogatunk és szanaszét dobáljuk őket. (Remélem a szomszédok közül nem sokan olvassák a blogunkat, mert akkor háború lesz a szétküldött kavicsok miatt :-))  


Kavicsolás után, nagy kínok árán hazaráncigáljuk Őket, ebédelnek és mennek aludni. Rájöttünk, hogy ilyenkor nem szabad őket 3 órát hagyni aludni, mert akkor este 9-10-ig kukorékolnak. Két óra alvás után - nagy humánusan :-) - felébresztjük őket. Indul a délutáni rohanás. Ilyenkor a mi Beánk van leginkább a Kicsikkel, mert Anya elmegy a bányába kicsit "kikapcsolódni". Délután is kimegyünk a levegőre, ami nagyon szuper, mert felfedezték, hogy tudnak motorozni. Főleg Pannus imádja a kétkerekűt, Barni inkább a szomszéd nagygyerekek játékát figyeli. Imádják a garázslejárókat. Mindenhova berohannak, és nem igazán akarják megérteni, hogy az nem a mi kertünk. Panni nagy "Baa" kiabálásokkal jelzi Barnusnak, hogy figyeljen rá, keresi, hogy hol van, és persze rohangál közben össze-vissza, majd sikongatva, gurgulázó nevetéssel csinálja mindazt, amit nem lenne szabad. 6-7 között vacsizunk, majd Ők folytatják az evést a mi vacsoránkból is.

Este fél8 körül fürdizünk egyet, majd megint jön a kakaó őrület. Arra fanyalodtunk, hogy Apa titokban, csendben elkészíti a "ká" betűset - mi csak ilyen kódokkal beszélünk otthon, hogy a Kicsik nehogy rájöjjenek a sunyításunkra - majd ha elkészült, jöhetnek a "Szippancsok" meginni a cuccot. Utána fogat mosunk, amit Barnus nagyon szeret, de Pannival kész küzdelem mire megsikálunk legalább két fogat a sokból. (számszerint már nem is tudom mennyi van a szájukban)

Igazából még olyan sok minden lenne, amit le kellene írnom, de majd legközelebb.
Annyit azért még is, hogy Barni első igazán kivehető szava Kakaúúú, és a zöld, Pannié az autó és baba. Az anyát is mondják már valami sajátságos akcentussal.
Lassan tényleg be sem fog állni az etetőjük.....

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr502771044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása