Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.08.10. 20:33 vidrapeter

Panni és Barni, avagy Maria Callas és Ringo Starr nyaralt

Az utóbbi hetekben nem volt megállás. Majdnem 10 napot Vonyarcvashegyen töltöttünk Ili mamáék nyaralójában. Kicsit aggódtunk, hogy az nagy utat és az idegen környezetet rosszul fogják viselni a Kicsik, de nekik meg sem kottyant szinte egyik sem. Odafelé menet megálltunk Kapolcson és tettünk egy sétát a Műveszetek Völgyében, ahol két kedves ismerősünk is kint volt a portékájával.
A Balatonon sajnos nem volt túl jó időnk. A hétvégét Ili mamával és Docca papával együtt töltöttük, így nekünk lehetőségünk volt egy kicsit kettesben andalogni. Panni és Barni saját magukat meghazudtoló módon minden délután legalább másfél-két órát is aludtak, pedig itthon ez nem megy. Vasárnap és hétfőn a még üdén friss házasok, Eszter és Norbi csatlakozott hozzánk. Velük elmentünk Zalaegerszegre pancsolni egyet, amit a Kicsik nagyon élveztek. Főleg Panni, Ő igazi kis vidra.
A hét többi napján négyesben sétálgattunk, játszótereztünk, majd szombaton úgy döntöttünk, hogy a rossz időre való tekintettel inkább hazajövünk. Volt is öröm a nagyszülők körében, akik nagy csodálattal figyelték a kecsesen mászó, folyamatosan csevegő és énekelő Pancsurit (innen a név: Maria Callas), és az iszonyú sebességgel kúszó Barnit, aki Balatonon már fel is állt magától az ágy szélénél. Barnika mindenen dobol - mint Ringo Starr - még a puffasztott rizskorongot is megütögeti, meghallgatja hogy szól. Panni újdonsága, hogy tapsol, de ezt már a nyaralás előtt, az Ili mamáéknál töltött hétvégén kezdete el először. Vonyarcon vettünk a Kicsiknek crocs jellegű papucsot, amiben nagyon helyesen egyensúlyoztak. Igaz, jobban szeretik inkább rágni, mint viselni.

A következő hetet Wildalpenben töltöttük, ahol nagyobb gyerek csapat rajongta körbe az Ikreket. Természetesen a wildalpeni levegő is úgy elnyomta őket, hogy délutánonként együtt szundiztunk majdnem három órákat. Nagyon jól viselkedtek és láthatóan élvezték a nagy fűben való kúszást-mászást. Panni a tűzrakóhely faülőkéinél állt fel először nagy-nagy örömünkre, és Barni is egyre jobban emelgeti a popsiját, így lassan a "légiós" kúszásból, talán mászás is lesz egyszer. Hazafelé sajnos Apa nélkül kellett jönnünk, így a haza vezető 5 órás úton Apa keresztapjának kedvese, Viki próbálta szórakoztatni a kisé nyűgös és ülni nem nagyon akaró Mütyürkéket. Végül nagyobb sírás nélkül hazaértünk és vártuk, hogy vasárnap Apa is hazajöjjön.

Panni és Barni most már két hete 3-as tápszert esznek (sajnos nem sokat, mert Barni valamiért nem szereti már annyira a tápszert, így most éppen egy ízesített variációval próbálkozunk, kisebb sikerrel, de ezt még nem kiabálnám el), amit viszont imádnak az a délutáni tejdesszert. Hangosan nevetgélve, visítozva követelik, hogy a kanál az Ő szájukban landoljon a vaníliás, krémes édességgel. Esténként leginkább "jó éjszakát tejpépet" esznek, amitől talán jobban is alszanak. Mindketten szeretik a kiflicsücsköt, Panni egyetlen morzsát sem hagy kárbavészni, Barni egy idő után megunja, és eldobja.

Ami nem változott, Barni még mindig óránként felsír, amitől Anya gyakrolatilag semmit alszik (de így 11 és fél hónap után már meg sem kottyan :-)). Kezdő szülők lévén felkutattuk az interneten, mi lehet a problémája a mi kis szöszinknek. Úgy láttuk, szeparációs szorongása van, hiszen minden leírás megfelelt a tapasztaltaknak. Néha olyan keservesen sír, hogy arra gondoltunk biztos rémálmai vannak (egyébként is kicsit ijedős és félénk kisfiú), szóval gondoltuk fél vagy rosszat álmodik. Felhívtuk a pszichológus Klári nénit, aki közölte: felejtsük el az internetet, és nyugodjunk meg, mert szeparációs ízéje csak később szokott lenni a gyerekeknek. Ez tuti a foga lesz, így kezdjünk ehhez hozzászokni. Kérdezte, hogy elkezdtek-e hisztizni. Hajaj!!! Mondtam én, mire Ő: ehhez is kezdjünk hozzászokni, mert ez 2-3 éves korukig fokozódni fog. Franyesz. Panni mostanában gigahisztit képes produkálni. Képtelenség Őt lerakni, egyfolytában állni akar és kézben lenni. Ha ezt nem tesszük, sivítozva üvölt. Szinte látom magunkat egy pár hónappal később a Tescoban, ahol a földre dobva magát hisztizve rugkapál, mert nem kapta meg amit akart. Szép kilátások..... 
Panni 75 cm és 9,7 kg, Barni 79 cm és 10,4 kg.

Szólj hozzá!

Címkék: viselkedés etetés éjszaka ikrek élmények fogzás nővekedés


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr842213118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása