Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.05.02. 18:42 vidrapeter

Anyáknapja

Ma ünnepeltük Barbara tekintetében az első anyáknapját, valamint az Ikrek ma nyolc hónaposak.

Ismét egy pörögős hétvégén vagyunk túl: szombaton Lábatlanon voltunk temetőben Anya Eta dédijénél, majd vendégségben, aztán Nyergesen voltunk Erzsi dédinél köszönteni Ili mamával és Docca papával. Vasárnap itthon köszöntöttem reggel a Babákkal Barbarát, aztán ebéd előtt felugrottunk Eta dédihez, majd Judit mamáék vártak minket ebéddel. Alig egy órás alvást követően mentünk Ili mamához, aztán egy jó nagyot sétáltunk, voltunk Alma zenekar koncerten is.

Panni és Barni eddigi életük legrapidabb értelmi fejlődését mutatja az elmúlt hetekben. Egyre kifejezőbben jeleznek - persze lehet, hogy csak mi tanultuk meg a nyelvüket -, kommunikatívabban viselkednek, próbálkoznak hangokkal, reagálnak nevükre. Bármelyikünk hazaérkezését, vagy a Nagyszülőket már örömmel, mosolyogva fogadják. Ha olyanjuk van, akkor zeng a lakás a gagyogásuktól, kiabálásuktól. Egyre több időt töltenek hason, Panni már kicsit kúszik, igaz hátrafele, mindketten tudnak viszont körbeforogni. Ma Barni háromszor is átfordult hasról hátra. A játékokat igen figyelmesen tanulmányozzák, ismerkednek azokkal, próbálják kezükkel forgatni, emelgetni azokat. 
Egymással napról napra többet foglalkoznak, nézegetik egymás cselekedeteit. Ha testközelbe kerülnek tapogatják, fogdossák egymást. Barni például ma szaglászta Panni nyakát. :) A mi arcunkat és kezünket is markolásszák, a szemüvegeket azonnal megragadják.
Fogaik növekedése sajnos kezd fájdalmassá válni főként Barninak, éjszakánként gyakran felébrednek kínlódva. Igen sokféle módszerrel igyekszünk könnyíteni Nekik, de sajnos nem teljesen tudjuk gondmentessé tenni a fogzásukat. 
Evésben a menü is szaporodott: marhahús, csirkemáj és jughurt a legújabb tételek, mindegyiket probléma nélkül fogadták, a joghurt esetében szerencsére mindenféle antireakció nélkül. A mai főzelékben már húslevesben főtt répa volt és egy kevés húslevessel gazdagítottuk az ebédet. Panni 8320 gramm, Barni pedig 9400 gramm.

Szólj hozzá!

Címkék: család viselkedés etetés ikrek élmények nővekedés


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr761969208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása