Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2011.11.10. 14:51 vidrapeter

Rosszcsont Mikujás

És ismét, végre....
Az elmúlt hetekben átestünk egy igen cudar arcüreggyulladáson. Háromszor mosták át a kicsi arcüregét a gégészeten, ami állítólag nem fáj, de borzasztó kellemetlen. Hát zengett is a kórház tőlünk rendesen, kettőnkről - akik lefogtuk szenvedő gyermekeinket - patakokban csurgott a víz. Szinte gyomorgörccsel mentünk a kontrollra, bízva abban, hogy többet nem kínozzák meg a Mütyürkéket. Pannusnál odáig fajult a dolog, hogy öt napon keresztül injekcióra is kellett vinni, mert nem hatott az antibiotikum. Bezárva a lakásban rácuppantunk a gyurmázásra, és a - tuti 5-10 perces szülői kikapcsolódás - Kisvakond mesefilmekre. Egy baj van csak a kis fekete csávóval, hogy olyan sorrendben vannak a DVD-ken a mesefilmek, ahogy az nekünk nem jó. Összevissza akarják nézni, így valamelyikünknek mindig ott kell feküdni (mert természetesen ágyból nézzük kizárólag) és kapcsolgatni a fejezetek között.  

De végül meggyógyultunk és kiszabadultunk a négy fal fogságából. Volt is gond a bölcsiben megint, most Barnika hajtogatta egyfolytában: "haza megyünk, játszira megyünk...". Szegényke sokat sírt a visszaszoktatás napjaiban. Többször hányt is a sírástól, de ma már alig várta, hogy menjünk és kalapácsolhasson. Imádja a barkács cuccokat, amikből egyelőre nincs otthon egy sem (hála istennek :-)), de már megígértük, hogy szólunk a Jézuskának.

A Mikulást már nagyon emlegetik, tudják, hogy a piros ruhás csávó fehér szakállal nagy zsivány - mondják is, hogy "rosszcsont" - és totálisan tisztában vannak azzal, hogy ajándékot fog hozni. Néha-néha csokit kérnek tőle, de leginkább egy betonkeverőnek örülne Barnesz, Panna meg "teejeautót" (gyengébbek kedvéért: teherautót) kér. Próbáljuk rávezetni valami csajosabbra, mint a baba, de neki csak az autó kell.
A csajos dolgokkal azért nem erőlködünk nagyon, mert így is egy igazi puncilla. Reggelenként félórás marketinggel tudjuk csak ráadni a ruhát. Idővel rájöttünk, hogy nyerők tudunk lenni (szinte) bármivel, ami pöttyös vagy csíkos. Mostanában a háromhónapos korában használt partedlit (nekik csak partíjja) viseli a nyakában, még alváskor is, sőt kis fekete válltáskájában - mert enélkül sehova nem teszi ki a lábát - külön helye van a Mikiegeres előkének. Mellesleg kiskanál-fetisiszta (ha van ilyen) mindenhol és mindenkinél hosszú percekig válogat az evőeszközös fiókban, hogy kiválaszthassa a számára megfelelően cicike (kicsike) kanalat. Majd, ha meglelte a kincset, azt el nem ereszti egészen az álomba zuhanásáig. A kistáskájában is rendszeresen ott figyel Apa legkisebb műanyag mérőkanala.
Ehhez képest Barnika nagy ívben tojik minden ilyesmire, Ő csak a sapkát utálja néha. Az étvágya hatalmas, néha két adagot is megeszik a bölcsiben. És iszonyú mázlija van, mert egyáltalán nem látszik rajta. (kitől örökölte????) Ő mostanában autókkal, legókkal és persze a fent említett kalapáccsal és csavarhúzóval játszik a legszívesebben.  
Barnika igazi kis kéjenc. Virág barátnőnk állandó nyak puszilgatásának eredménye, hogy ma már kéri a puszit. Megrökönyödve ül és élvezkedik, miközben Virág vagy Anya apró kis cuppanósokkal liheg nyakában.
Az elmúlt hetekben voltunk még horgászverseny is, ahol Apa több éves kihagyás után igazán remekül szerepelt. Nagy megdöbbenés volt, amikor az 50 centis csukát kiemelte a vízből, de még nagyobb volt a csodálkozás, amikor vissza is dobta azt. Este többször emlegették, hogy halacskát fogunk vacsorázni, volt is csalódottság, amikor végül mégsem.

Ahogy közeledik a karácsony és mindenhol Mikulások vesznek körbe, a gyerekek is emlegetik sűrűn a fehér szakállas öregurat. Nekik valamiért rosszcsont a "Mikujás", de végülis ez nem számít, ha hoz betonkeverőt és teherautót. Ugyanis ezeket kell majd a csizmákba gyömöszölnünk a jeles estén. Természetesen csokikat is kérnek a Kicsik, főleg a Kinder csoki a favorit, abból is a "csíkos". (szeletelt Kinder csoki) Mi szülők már nagy izgalommal várjuk az év végi ünnepeket, reméljük, hogy izgalmas és felejthetetlen élményt tudunk varázsolni kicsi Prüntyőkéinknek.     
Azóta ismét átestünk egy hörghuruton és egy kezdődő tüdigyuszin. Holnap talán a bölcsit is látjuk belülről megint, de ezt csak holnap állítanám biztosra. Ma négy órakor viszont átesünk életünk első szülői értekezletén, melyet nagy izgalommal várunk.
Méretek:
Barni 94 cm - 15 kiló
Panna: 92 cm - 16 kiló :-)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr803368483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása