Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.06.23. 20:46 vidrapeter

Minden nap új élmények

Olyan sok minden történt az elmúlt napokban, hogy akár oldalakat is írhatnék az újdonságokról.
Vége lett a babaúszásnak. Hihetetlen élmény volt az utolsó alkalom, amikor mindketten meglepő bátorsággal ügyeskedtek a víz alatt. Megfogadtuk, hogy nyáron gyakorolni fogunk, nehogy őszre elfelejtsék ezeket a mutatványokat.

A Kicsik napról napra ügyesebbek. Barni nagyon édesen mászik már, és ha észrevesz valamit, ami kell neki pikk-pakk és ott terem. Lassan fel is kell pakolnunk mindent magasabb polcokra :-). Mellette folyamatosan állni akar és győzelemittas mosoly feszül pofiján, ha vége talpra pattanhat. Közben persze be nem áll a szája, és őrületes hangerővel gagyog, és sikít. Panni még mindig kutyázik és tolat. Erről nem akar elmozdulni a mászás irányába - egyelőre. Egyébként hihetetlen kedves baba. Mindenkire mosolyog és minden pici törődést és figyelmet meghálál. Nagyon szereti Barnit, mindig mosolyog és kacag, ha meglátja. Barni általában közömbös arccal tudomásul veszi, hogy Pancsi is itt van. Mostanában egyfolytában ütögetik egymást. Főleg Barni ütöget mindenkit és így Pannit is.
Megtörtént az első vita is. Barninak mindig az kell, ami Panni kezében van. Így, ha meglátja mivel játszik Pancuri, más kúszik is oda és kiveszi a kezéből. Általában Pannit ez nem is zavarja, de vannak esetek - főleg ha a piros türörről van szó - amikor ezt sértésnek veszi és bömbölésben tör ki
Az új játékkal, a rugós hintával nagyon nagy élmény a játék. Főleg Barni élvezi, mivel leér a lába és így próbálgathatja az állást. Panni is jól elidőzik egy darabig, de aztán jelzi, hogy köszi elég volt.

Megvolt Barni első névnapja :-) Új játékokkal leptük meg Őt, de sajnos az igazi kedvenceket nem tudjuk megverni. Ezek a következők: műanyag piros tükör, popsitörlő zörgő zacskója, a világ legegyszerűbb csörgője, tükrös teknősbéka. Ezek verhetetlenek. Próbálkozunk mindenféle zenélő fityfenével, de a fenti játékok és felnőttes dolgok, mint a telefon, a távirányító, a laptop és a számológép szintén megelőz mindent.
Ami még újdonság, Barni ágyát már lejjebb kellett rakni, mivel olyan izgő-mozgó, hogy féltünk attól, hogy egyszercsak felkapaszkodik és kiesik. Tegnap már Panni is veszélyes kezdett lenni, így azt övét is át kell alakítanunk.
Az alvásuk nemsokat javult. Ha Panni alszik, akkor Barni van fent, ha Barnus alszik, akkor Panninak fáj a foga és nem alszik. Éjjelente tízszer, húszszor kell felkelni hozzájuk és gyakorlatilag éjfél és 4 óra között nem alszunk nagyon. Mindig kell valakinek cumi, tea vagy egy kis simogatás. Ha minden kötél szakad, jöhet Zelk Zoltán, Családi kör című versének megzenésített változata Anya variációban. Ettől varázsütésszerűen megnyugszanak (pedig nagyon vacak egy hangom van :-)).
Panninak szerintem jön a 3. pici foga, és már Barnusnak is kezdi nyomni az ínyét a harmadik kis recés izé.
Panninak fülbevalója van! A női hiúság első lépcsőjeként a Kisasszonynak belövése volt, fülbelövése. Szerencsénkre csak kisebb ijedelemmel járt a művelet.
Az evés is egyre nagyobb kaland. Szeretnék önállósítani magukat, szeretnének kanalazni. Belenyulkálnak a tánérba, játszanak az étellel a szájukban, kezükkel pedig szétkenik az ebédet az arcukon.

A kifli nagy játszma, próbálják minél eredményesebben majszolgatni, rágcsálni.

Napközben már nem alszanak ebéd után (amit személyszerint nagyon sajnálok, mert nem tudok elmenni futni), inkább délelőtt alszanak egy, másfél órát, utána, ha minden jól megy délután 4 körül még egy órát szundiznak. Jó lenne, ha visszatérnénk az ebéd utáni szunyára, de minden próbálkozásom kudracba fulladt. Sőt ma már tök különböző időben aludtak, így egy percem sem volt pakolni, takarítani és egyebek. Lehet, hogy ehhez kell hozzászoknunk.....

Szólj hozzá!

Címkék: viselkedés etetés éjszaka ikrek élmények fogzás babaúszás


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr532104890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása