Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.04.18. 22:29 vidrapeter

Az elmúlt hetek I.

Az elmúlt két hétben nagyon sok dolog tornyosult össze életünkben, szinte nulla szabadidőt hagyva.  Ezért nem frissítettünk a blogon. Szorri a rendszeres olvasóktól, igyekszünk behozni, pótolni!
Rengeteg esemény, újdonság történt az Ikrekkel: babaúszáson többször merültek a víz alá, egyre ügyesebben esznek kanállal, csirke hús is szerepel már az étlapjukon, nagyon ügyesen, kontrolláltan használják kezüket. Panni rengeteget sikoltozik, hátról átfordult már a hasára. Mostanában csak Maria Callas-nak hívjuk, az iszonyatos hangos sivítozásai miatt. Kétoldali zsömlés-pofiján huncut, zsivány mosoly kanyarodik, ha az történik, amit a Művésznő szeretne. Barni még csak hasról fordult hátra, imád oldalára fordulva nézelődni, s gurgulázó nevetésétől hangos lakásunk. A "Hopszli" szóra hangos kacagásba tört ki a napokban, de ez minden nappal bővül, és volt már olyan is, amikor Panni hangos sikolyaira reagált kicsattanó röhögéssel. Utána mindig csuklik is jó sokáig.
A főzlékeket nagyon kedvelik, a gyümölcsöknél néha van némi fintor, a vaniliás tejpép pedig a nagy kedvenc. Imádják a sütőtököt, a céklát és a gyalult tököt is. A brokkoli csak sok kumplival, a cukkini pedig kizárólag répa kiséretében csúszik.



Napi rutinunk:
A Kicsik reggel 5 és 7 között valamikor reggeliznek fejenként kb. 190-210 ml tápszert. Ha szerencsénk van, alszanak még kb. 8-ig, utána irány az összes játék. Különöbőző játékállomások vannak kialakítva számukra, így ha megunják az adott "állomást" lehet őket a következőre transzportálni.
Fél 10 körül eszik az imádott vaníliás tejpépet (a gyümölcsös sajnos nem annyira jön be, de azért azt is megeszik persze). Barni utána sok teát iszik (egyébként is rengeteget tud szlapálni), viszont Pannit itatni képtelenség. Bokákolva, nyelvét kinyújtva löki ki a teás cumisüveget. Próbálkoztunk már mindenféle teával, vízzel, répalével, de semmi. Egyszerűen nem akar inni.
Dél körül eszünk főzeléket, előtte egy 10 perces alvást Barni azért beiktat. Panni csak ritkábban, de akkor Ő legalább fél órát is durmol. Ebéd után mindketten, sötét szobában alszanak 2-3 órát. Próbáltuk ezt az időt levegőn tölteni,  de minden annyira érdekes volt, hogy gyakorlatilag nem aludtak semmit. Így este felé igen csak nyűgösek voltak.
Ébredés után mindketten esznek kb. 180 ml tápszert, majd ha jó idő van sétálunk Apával, vagy itthon játszadozunk.
Fél 7 körül gyümölcsöt majszolunk, aminek édesnek kell lennie, különben bokákolva fancsali pofával néznek Anyára és Apára.
Fél 8 körül torna, masszír és pancsi, majd fél 9 és 9 között 210-220 ml tápszer vitaminokkal. Amíg eljutunk ide, már erőteljesen dörgölik a szemüket, így a kaja után viszonylag keveset bírkóznak a macival és a szundikendővel. Jön a szunya.
Barni éjjel sajnos sokszor felsír a foga miatt, de Anya kipattanva az ágyból nyomja befelé a cumit, ami általában megnyugtatja Őt. Sokszor órkánt megesik ez velünk, de néha van olyan szerencsénk, hogy 2-3 órát is átalszunk nyugodtan.

Heti rendszerességgel járunk Dévény tornára (ezt csak önszorgalomból), és egyszer megyünk babaúszásra is. Tervezzük a heti egyszeri zenebölcsit és játékos készségfejlesztő foglalkozást is. Ezt az utóbbit kicsit nehezebb, mivel munkaidőben Apa nem tud velünk jönni, Anya meg sajnos nem polipnak született, így két kezével elég nehézkesen tudná megoldani ezt. De dolgozunk ezen a logisztikai problémán. :-)
 

1 komment

Címkék: viselkedés etetés ikrek élmények


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr751932855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sue69 2010.04.19. 10:26:34

Szia Péter!
Nem tudom megnyitni a videót... Lehet, hogy ez csak az én problémám, de azért szólok... Olyan mintha le lenne tiltva.
Üdv nektek!
Zsuzsi
süti beállítások módosítása