Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.04.21. 21:27 vidrapeter

Az elmúlt hetek II.

A múltkori bejegyzés előtt olyan régen írtunk, hogy most még mindig az elmúlt hetek eseményeiről szeretnénk beszámolni.
A Gyerekek első húsvétján Apa és Barni meglocsolták a nagymamákat, a dédiket és a rokonokat. Utána Ili mama főzött nekünk finom ebédet, amit nagy rohanásban kellett megennünk, mivel a Babák már nagyon fáradtak voltak. Előtte szombaton és vasárnap Judit mamáéknál volt család összejövetel, így ott töltöttük időnk nagy részét. Vasárnap Apa és Anya le is lécelt egy pincebuliba, ahol egy kicsit kikapcsolódtak. 
Arról már írtunk, hogy Barni átfordult hasról hátra, de Panni bravúrjaival még adósok vagyunk. Egy keddi napon, pontosan március 30-án este 6 és 7 között Pancsi, kezében a zenélő kutyával átfordult hátáról a hasára. Nagy franc ez a kislány, mert pont akkor produkálta magát, amikor Anya éppen Tae-bo-n volt és próbálta ledolgozni a felszedett kilóit, így Ő lemaradt erről. Azóta ezt nem ismételte meg, de hasról hátra véletlenszerűen egyre többet forgolódik. Barni szintén, hátról hasra nem akar nagyon átpördülni. Egyszerűen megáll félúton. Oldalt fekszik, de mivel mindkét ökle teljesen a szájában van, nem támaszkodik fel. Így aztán oldalfekvésben marad.

Múlt héten Apának már kedden el kellett mennie Wildalpenbe doglozni, így Anya és Ili mama vigyázott az Ikrekre. Szegény Ili mama szombatra jól elfáradt, annyi volt a teendő a Babák körül. Nem is beszélve arról, hogy Anya a délutáni alvásokról rendszeresen megszökött (futni ment), míg Ili mama vigyázó szemekkel őrizte a Kicsiket. Hála Istennek ezt nagyon gyakran megteszi, így Anya talán nyárra visszanyeri régi formáját. Kell is az erőnlét majd, ha elindulnak az Ikrek.
Ili mama, Judit mama és Öcsi papa már nagy lázban égtek, hogy szereljük össze a Babáknak vásárolt ikres járókát. Vasárnap végre sikerült, így minden nagyszűlő megnyugodott és ma már boldogan gagyognak a rácsokon túl hetrengő Babáknak. Panni és Barni is jól viselik a "ketrecet", néha hangos sikollyal jelzik, hogy ha elérkezett az idő a kiszállásra.

Ma voltunk a féléves kontrollon, ahol mindent rendben találtak a Babákkal. Barni kicsit lustább (de nagyobb súlyú is), Panni picit jobban emeli a fejét, de mindketten emelgetik a popsijukat és hasonfekve forognak a játék után. Meg is mondták, hogy sokféle csörgő-zörgő labdát kell vennünk, amik elgurulnak és arra ösztönzik őket, hogy menjenek utánuk. Ajánlották, hogy vegyünk szivacsos mászószőnyeget, mert azon sokkal könnyebb fognak nekilódulni a mászásnak, mint a korábban használt pléden. Így a lenti képen már azon fekszenek.

Az Ikrek étlapját elkezdhetjük bővíteni, jöhet a joghurt, a túró, majd a sajt, persze szép lassan, hogy lássuk minden ok a tejtermékekkel. Elkezdhetnek rágcsálni - igaz egyenlőre csak fog nélkül - kiflicsücsköt, mivelhogy a legújabb protokol szerint a glutén tartalmú étkezés megindítható hat hónapos kor után. Ma ettek elöszőr borjúhúsos ételt, a vas tartalom miatt a marha nagyon fontos lesz a jövőben. Panni: 8200 gramm, Barni: 9300 gramm.

Szólj hozzá!

Címkék: etetés baba ikrek kontroll fordulás nővekedés


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr521941120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása