Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.05.05. 21:10 vidrapeter

Újdonságok

Hihetetlen újdonságok történtek az elmúlt napokban.
Barni egyre ügyesebben pörög-forog. Most már nem csak véletlenül fordul a hasára, hanem teljes határozottsággal teszi mindezt, majd győzelemittas mosoly kanyarog arcán :-) Megpróbáltuk levágni az haját hajnyíróval, de sajnos nagyon megijedt a géptől, így csak a feje tetjén sikerült "egyenesbe hozni" a fazont. Ha így folytatjuk idővel focista frizurája lesz.
Panninak tegnap kibújt az első foga. Olyan édesen kocogott rajta a kanál, hogy még Ő is elmosolyodott annak hallatán. Persze ettől aztán egyfolytában nyöszörög és mindent a szájába töm. Az éjszaka is nehéz volt. Eddig szinte soha nem ébredt fel emiatt, de tegnap éjjel többször is szenvedett a fájdalomtól. Még szerencse, hogy a cumi és némi simogatás megnyugtatta Őt.
Ma ünnepeltük Milán 5. születésnapját. Órási, emeletes Thomas sínpályát kapott Ili mamától és Docca papától, amit a felnőttek majdnem egy órán át próbáltak összeszerelni. Végül meg lett az eredménye, s így Milán nagy örömmel játszott az újdonsággal. Tőlünk rollert és verdás autókat kapott. Kata fincsi melegszendvicset és epres tortát sütött nekünk. Milán a mai nap után 19-ét, a névnapját, majd az utolsó vasárnapot, a gyereknapot várja nagyon. Szereti az ajándékokat :-), így a május igazi kánaán neki.

Becenevek, gondoltam, hogy meg kellene örökíteni az összes becenevet, amin a Kicsiket szólítgatjuk, hogy később Ők is tudják honnan ered a sok marhaság:
- Panni: Pancsi, Pancuri, Pancúr, Pancsúr, Nyuszi, Macilacinéni, Maszatgyurinéni, Cuci, Prüntyi, Cicamaci, Mókusnyuszi, Pacsuli, Művésznő, Maria Callas, Nyúlbogyó, Zsömi.
- Barni: Barnibogyó, Mókushús, Maszatgyuri, Mackólaci, Cuci, Barnus, Nyuszifül, Manófül, Mókuska, Prüntyi, Pöcsike, Hopszikám, Barnesz, Bogyóka.

Az arcok.
- Panninak száz arca van. A csendben, mélán nézelődőtől egészen a zsivátor, huncut kockafejig nagyon széles a skála. Mégis akkor a legédesebb, amikor felfelé nézve, dadadázik, a száját édesen kanyarintja és szemei hiheteltlen huncutsággal csillagoknak. Minden pórúsában mosolyog ilyenkor. Ha ilyenkor még a fejünk fölé emeljük, tátott szájjal, félig kancsintva röhörészik bele az arcunkba. Egyre inkább az Apukájára hasonlít Ő is.
- Barni az igazi csábító. (és ezt tudja) Gyönyörű kék szemével, tökéletesen rajzolt mosolyával, néha szégyenlősen elfordulva, majd sandibanditán vissza pillantva lesi, hogy figyeled-e. Két orcáján ott a lyuk (ezt az egyet örökölte Tőlem - én most az Anya vagyok), haja olyan, mint a drótkefe, néha barna, de mégis szőkén csillogó (elhatároztuk, hogy később, a szőke hajához és kék szeméhez veszünk egy fehér lovat).

Amit esznek. A Kicsik főleg a főzelékeket favorizálják. Imádják a sütőtököt, gyalult tököt, spenótot és a cukkinit. Főleg ha marhahússal vagy pipimellel készül. Persze mindegyikben van krumpli is, amit önmagában nem nagyon szeretnek. Naponta még 3szor kapnak tápszert, Nestlee Beba Ha 2., délelőtt Milupa Ha tejpépet, amiből a vaníliás a nyerő, majd délután esznek gyümölcsöt, almát, banánt, körtét. A gyümölcsös bébiételektől sajnos fáj Barni pocakja, így inkább mi készítjük Nekik ezt a desszertet. Egyébként jól láható, hogy Panni sokkal jobban favorizálja a gyümölcsöket, mint Barni, aki néha nem is hajlandő enni néhány kanálnál többet.

Szólj hozzá!

Címkék: család viselkedés etetés baba ikrek élmények fogzás hasfájás fordulás


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr131977542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása