Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.11.03. 21:54 vidrapeter

Az elmúlt időszak

Az utóbbi hetekben betegek is voltunk. Nagyon megfáztak a Kicsik és Anya is. 3 hét alatt nagy nehezen - sok-sok zsepi elhasználásával - sikerült leküzdenünk a makacs kórt. Azért is húztuk ilyen sokáig, mert voltunk olyan balgák, hogy az első hét után - némi javulást követően - elmentünk babaúszni. Ott megint megfáztunk egy kicsit és akkor már mindkét gyereken kijött a takony-kór és a köhögés. Még jó, hogy ezidáig nem vittük vissza a légzésfigyelőket, így némi megnyugvással konstatáltuk a kisszobából kiszűródó  szurtyogó hangzavart és a légzésfigyelők némaságát. Ezidáig nem szoktattuk ahhoz a Kicsiket, hogy a mi ágyunkba aludjanak, de volt néhány éjszaka, amikor vagy Barni, vagy Panni szundított Apa-Anya karjai között. Megnyugtató volt hallani a szuszogásukat.

A babaúszás egyébként zseniális volt. Panni kicsit dekoncentrált volt, inkább csak a labdát kergette. Barni viszont nagyon ügyes volt. Édesen és szorosan összeszorította a szemét és a száját, amikor a víz alá bukott. Nagy fejeseket ugráltunk, ügyesen visszatartva a levegőt.
Az utóbbi hetek újdonsága a fogmosás. Erről még nem írtunk, pedig több mint egy hónapja esténként rendszeresen mossuk a Kicsik fogát. Esténként a (vaníliás-tápszeres) cumisüveg után előkerül a málna ízű fogkrém és a berregő fogkefe. Ismerős fogorvos tanácsára elektromos fogkefét vásároltunk, így sokkal könnyebben megy a fejenkénti 7 fog letakarítása. A Kicsik imádják a fogkrém ízét, kitörő örömmel fogadják a fogmosást. Mindketten cuppognak nagyokat. Nekik ez a vacsora utáni desszert.
Voltunk kontrollon is, ahol azt mondták, hogy minden nagyon szuper, és nemsokára, akár el is felejthetjük a korrigált kor fogalmát. Amint elindulnak a Kicsik - ezt ezidáig nem tették meg - utána be is hozták minden "lemaradásukat". 
Imádnak pancsolni, pancsolni, pancsolni!!!! Amint megengedjük a kádba a vizet, csattogó tenyerek zajától lesz hangos a lakás, és addig ácsorognak a kád mellett, hangosan kiabálva, amíg le nem vetkőztetjük őket, és be nem zuttyannak a sok-sok játék közé. Múltkor, amikor Anya is kádban fürdött, odacsattogtak a kádhoz a Kicsik, és egyenként dobálták be a játékokat, hogy Anya is játszhasson.

Ja, az orrszívóporszívót utálják!!!
Mostanában az egyik kedvencünk a hinta, főleg Panninak. Amint felkerül az ajtófélfára "versenysírás" következik, ahol eldől, ki sír ahhoz hangosabban, hogy elsőként kerülhessen a hintába. Amint az egyik Kicsi beleül a másik is megnyugszik, ezúttal Ő veszített, de csak idő kérdése és Ő következik.
Barni imádja a ki-berakodós csiga-bigát. Oda is adja a kezünkbe a formákat majd elveszi és berakja a csiga pocakjába. Szintén imádja az egymásbarakós poharakat is.
Panni megőrül minden szőrös állatért, nagyon szoros - néha elválaszthatatlan - kapcsolatot ápol a Nyuszikájával (szundikendő nyuszi fejjel). Nevetgélve, mosolyogva bújik minden ilyesmihez. A hintából kis sem lehet robbantani. Ügyesen felhúzza a lábát, amikor erre kérjük.
Mindketten csodálattal nézik és hangos kiáltásokkal kísérik a körülöttük lévő lámpák fel-lekapcsolását. Imádják a lámpákat. Teljesen meg vannak értük őrülve mindenhol. Ez a nagy jolly joker nekünk, mivel így minden hiszti feledtethető egy lámpával.
Egyre jobban imádják a könyveket. Ezekkel lehet Őket mostanság a legjobban lekötni. Már mindannyian kívülről tudjuk az összes mondókát, valamint a Katalinka szállj el-től az Egy kis malac röf-röf-röf-ig igen jól nyomjuk :-)

Napi rutinunk: Éjszaka nem alszunk, továbbra sem. Barni fogfájása, kiegészült azzal, hogy Panni is az éjszaka közepén úgy dönt, eleget aludt már, itt az ideje a játéknak. Ha telihold van, az számunkra a "nagyhalál". Nehezen alszanak el, és várhatóan az éjszaka közepén is lesz egy 1-2 órás küzdésünk, mire visszaaltatjuk őket. Fél 7 körül reggeliznek, fejenként kb. 2,6 dcl vaníliás tápszert, majd 8-9 körül ébrednek. Játszunk, csodálattal bekapcsoljuk a mosógépet, vagy a szárítót. Tízóraizunk valami gyümölcsöt, amit kizárólag mesekönyv kíséretében tudunk észrevétlenül lenyomni a pocakjukba. 11 körül újra alvás, majd másfél-két óra múlva ébredés, evés, játék. Amikor Apa hazajön, elmegyünk sétálni. Egyre kevésbé bírják a Kicsik ülve a babakocsiban. Néha beiktatnak egy fél-egyórás alvást még délután, de ezt nem mindig erőltetjük, mivel akkor este 10ig kukorékolnak a Kicsik. Fél 7 körül vacsizunk, és mindig jön valamelyik nagyszülő, vagy Eszterke keresztanyu fürdeni-segíteni. A nagy pancsolás után még játszunk kicsit, aztán jön a cumisüveg, fogmosás, és a néha több órás altatás.
Most már alszanak, csak egy órán keresztül énekeltünk nekik.....

Szólj hozzá!

Címkék: betegség viselkedés etetés éjszaka ikrek élmények fogzás


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr912421179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása