Az Ikrek

Panna és Barna mindennapjai napló szerűen a Családnak, a Barátoknak, s minden kedves kíváncsiskodónak. S nem utolsó sorban a Babáknak, hogy nagykorúan olvashassák mostani gondolatainkat.

Utolsó kommentek

  • FNora: Kedves Szülőtársak, ez könnyeket csalt a szemembe, de komolyan! (2012.04.04. 21:01) Backstage
  • sue69: Sziasztok! Szeretnék írni Barbinak, de nem működik az e-mailcíme!! Kérlek írjátok meg a jó címet: ... (2011.06.12. 11:01) Mese mese mátka
  • Soma Barnabás: Sziasztok! No para Soma is detto. Én kiakadtam, majd volt, hogy nem alhatott csak egy-másfél órát ... (2011.06.02. 21:39) Érik a cseresznye
  • Erika2: Imádnivaló gyerekek! Ezeket a képeket elnézve pedig sajnálom, hogy nincs lányom is... Gratulálok a... (2011.01.11. 13:14) Pipitoll-királylány beelőz
  • krisztike83: Gyönyörű szép babák!!! :) (2010.12.13. 16:47) Fél évesen
  • Utolsó 20

2010.07.13. 21:30 vidrapeter

Panni keresztszüleinek esküvője és az előzmények

Elmúlt hetekben a Kicsik 10. hónaposak lettek. Rengeteg újdonság történt az elmúlt időszakban. Nem is tudom, hol kezdjem.

Talán ott, hogy Barni szélvész sebeséggel kúszik szerte a lakásban. Már most látható, hogy dobos lesz, mivel mindenen doboltatja a kis mancsait. Imádja, hogy a mosogatógép falának egészen más hangja van, mint az ajtónak, vagy a szekrényeknek. Folyamatosan új hangok után kutat. Ha felébred, vagy éppen nem tud elaludni, iszonyatos erővel ütögeti kiságyának alsó végét. Ha tudna beszélni, valószínűleg azt kiabálná: Hahóóó, valaki jöjjön már ide, nem halljátok, hogy unatkozom! Egyébként fiúkat meghazudtoló módon gagyog, dajdajozik, nyenyereg és jajajozik. Szeret a rugós hintában hibálódzni, de főleg azért mert állandóan állni akar. Egyre ügyesebben húzza fel magát, lassan magától is állni fog. Mindig a lábunkhoz kúszik, ütögeti azt, ezzel jelezve, hogy állítsuk fel őt.

Panni még mindig csak illegeti-billegeti a popsiját nem akar kúszni. Bár egy-két napja előre is haladt már néhány centit. Egyre jobban szereti a hasát, nagyon nagy izgalommal fogadja az ételt, és soha nem köp ki semmit (nem úgy mint Barni, aki rájött, hogy ha valamit nem akar, vagy nem ízlik neki, olyan erővel prüszköli kifelé, hogy az etetőszékek egyméteres körzetében mindenhol kaja-köpet van). Pancsi mindent szeret, de főleg jó sokat belőle. Olyan nagy haspók, hogy volt néhány olyan napunk, amikor a kis Drága visszatért a 3 óránkénti evésre. Megéhezett a nagy alvásban. Ráadásul vígasztalhatatlanul sírt mindaddig, amíg szájába nem került a tápszeres cumisüveg. Megkérdeztük a gyerekorvost, mi legyen, mire Ő letiltott minket az éjszakai etetésről. Azt mondta, hogy, ha nem vigyázunk orális fixációja lesz Panncsinak, ami azt jelenti, hogy ha bármi gondja lesz, mindent a szájába vesz (hát ennek a barátja majd biztos örülne:-)), és lehet, hogy kajával fogja csillapítani a problémáit (na ez már nem olyan jó dolog). Így aztán nem szabad kaját adni, neki, előbb utóbb abba fogja hagyni a sírát. Semmi az egész, néhány kemény hét és le lehet szoktatni Őt erről. Na köszi. Ha valaki hallaná, hogy mennyire sír... Féltünk, hogy a gyámügy csönget be hozzánk az éjszaka közepén.

Egyébként még mindig iszonyú hangosan sikongat és persze beszélget a játékokkal. Imád kézben lenni, és most, hogy mindkettejüknek egyszerre jön a felső, első két foga (így már négy lesz lassan), napközben nagyon hisztis. Szeret ülve játszadozni, imádja a hintát, és hihetetlenül élvezi a vizet, főleg ha beülős úszógumiban himbálódzik rajta. Pancsúr kicsit lustibb, mint Barni, de lassan ő is izgő-mozgó kishusi lesz. Talán még nem írtuk meg, de Panninak van fülbervalója. Nagyon-nagy hős volt a mi kislányunk, mert nem nagyon sírt, amikor belőtték neki a kis fehér köves ékszert. Már alig várjuk, hogy kicserélhessük arra a gyönyörűségre, amit a keresztszüleitől kapott.

Újdonság még, hogy a Kicsik megkapták az autósüléseiket. Ezeket előreláthatóan 3-4 éves korukig fogják használni. Nagy csodaként élik meg mostanban az autózást, hiszen most már előre néznek, és így mindent láthatnak. Nagyon élvezik, és én is mert így végre megint Péterkém mellett ülhetek.
Július 10-én, azaz múlt szombaton volt Eszter és Norbi esküvője. Óriási izgalommal vártuk már ezt a napot. A Kicsik jól viselkedtek, nem voltak nyűgősek, édesen nézelődtek. A szertartás gyönyörű volt, nem is beszélve a két főszereplőről, Eszter-sellőlányról, és Norbi-csinosankarcsú vőlegényről. A kaja, a zene és a hely is mind-mind fantasztikus volt. A Mütyűrök este 8 óra körül megvacsoráztak, és lefeküdtek aludni. Jött két ismerős kislány, Ők vigyázták álmukat, amíg mi hajnalig roptuk. Én (anya) 4 óra körül mentem fel, akkor egy kicsit felébredtek, nehezen is aludtak el, de utána reggel fél 8ig aludtak evés nélkül (hogy itthon ezt miért nem tudják megcsinálni????). Másnap 9 óra körül keltünk ki az ágyból - pontosabban apa és a gyerekek, mert én még aludhattam egy kicsit - és ők fürdőztek egyet az ottani medencében. Utána Ili mamáékhoz mentünk, akik estig pesztrálták az Ikreket, amíg mi a légkondis szobában húztuk a lóbőrt. Jól esett.

Napirendünk mostanában: első evés fél 6 és 7 között, utána, ha mázlink van Barni 7-8-ig alszik, Panni néha 9-ig is. Délelőtt játszunk a földön, 9 óra körül esznek egy kis gyümölcsöt (Barni rendszeresen kiköpi a felét), majd 10-fél11 között lefekszenek aludni. Néha 2 órát is alszanak, de általában dél és fél 1 között ebédelünk. Utána még egy kicsit lekötik őket a játékok, de 2 óra körülre megunják mindet és jön a hiszti. Ilyenkor vagy elmegyünk sétálni, vagy nagy nehézségek árán (egyik gyereket a másik után felváltva cipelem a lakásban körbe körbe) megvárjuk apát, akivel eddig már kétszer is elmentünk az élményfürdőbe pancsolni. Igazából mindegy is mit, de valami mást kell csinálniuk. Ha szerencsénk van délután még alszanak 1-1,5 órát, de ez nem állandó. (Ili mamáéknál a hideg szobában már többször aludtak 2 órát is ilyenkor, ezt persze velünk nem ismétlik meg a kis büdösök), 4 óra körül kapnak egy kis joghurtos desszertet, amit imádnak. Persze az a joghurt, amit én csinálok nekik fincsi natúr joghurtból és gyümölcsből, az nem kell, ellenben az "aranyárú" Humana-s tejdesszertért döglenek. Hármat esznek meg ketten, de mégegyszer ennyi simán lecsúszna a pocakjukba. 6-fél7 kürül tejpép, majd fürdés és utána Jó éjszakát tápszer, amiből néha nem esznek nagyon sokat. Így bírjuk ki reggel fél 6-ig. Éjjelente kb. 10-20 alkalommal kelek fel hozzájuk (és ez nem vicc), bár már volt olyan éjjel, amikor CSAK 6szor kellett cumit, teát, vagy csak simogatást adnom valamelyik Csöppnek.

Szólj hozzá!

Címkék: alvás viselkedés etetés éjszaka ikrek élmények fogzás nővekedés


A bejegyzés trackback címe:

https://pannabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr112149987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása